Locatie Kempenlandstraat
Buitenschoolse Opvang &
Vakantieopvang

Vught

  Locatie in cijfers
Totale oppervlakte binnenruimte 335 m 
Verdeling binnenruimte  
groepsruimte
 
computerruimte  
springkussen  
timmerhoek  
spelruimte  
Aantal binnenspeelruimtes 5
Buitenspeelruimte 650 m2 (ca.)
Maximale aantal kinderen 90 kinderen
Basisgroepen 9

 

  Locatie overzicht
Kinderdagopvang 0-4 jaar JA
Voorschoolse opvang 4-12 jaar  MA-DI-WO-DO-VR
Naschoolse opvang 4-12 jaar MA-DI-WO-DO-VR
Opvang woensdag en vrijdag JA 
Vakantie opvang 4-12 jaar MA-DI-WO-DO-VR
Opvang op schoolvrije dag JA
Bezoekende basisscholen Schalm 
  Lichtstraat  
  Piramide
   
Op WO en VR komen de BSO kinderen van alle locaties naar de Kempenland als hun eigen locatie gesloten is.
   
Adres Kempenlandstraat 1
  5262 GK
Telefoonnummer 073-6841160 
LRK-nummer 222188935
Inspectierapport pdf icon

Beschrijving Binnenspeelruimte

De buitenschoolse opvang op deze locatie is gevestigd in een pand wat Kindercentrum ’t Kasteeltje speciaal voor de opvang van kinderen volledig heeft verbouwd. Het gebouw is in 2009 geopend en huisvest zowel een kinderdagopvang, de buitenschoolse opvang als het kantoor. Op deze locatie is ook voorschoolse- en vakantieopvang mogelijk.
In de groepsruimte staat een podium waar de kinderen hun optreden op kunnen oefenen en laten zien. Verder zijn in de groepsruimte allerlei speelhoeken waaronder een bouwhoek, keuken en poppenhoek, spelletjeshoek, voetbalspel en een ruimte met grote bouwblokken en matten. Ook is er een keuken met oven zodat we af en toe wat kunnen bakken. Aan de centrale groepsruimte grenzen drie kleine speelruimtes waarvan er een is ingericht als timmerhoek, een als springkussen kamer en een als computer / tv kamer. Er is ook een "chill-"kamer ingericht om met een (kleinere) groep kinderen een speciale activiteit te ondernemen; een techniekmiddag, een kringspel, een toneelactiviteit, of net wat de kinderen zelf aan ideeën inbrengen! Als wij merken dat een specifieke groep kinderen behoefte heeft aan een aparte ruimte kan deze kamer daar ook voor ingezet worden. Denk daarbij aan een groepje jongste kinderen op een drukke middag of juist de oudste kinderen die even iets voor zichzelf willen doen zoals huiswerk maken.
In de gang tussen de centrale ruimte en de aparte speelkamer zijn de kapstokken en een toiletunit.
U bereikt de bso-ruimte via de deur aan de voorzijde (parkeerplaats) van het gebouw. Vervolgens loopt u door de centrale hal van de kinderdagopvang, en gaat direct met een trap omhoog. In het midden van de bso-ruimte is nog een trap, deze is voor de kinderen als zij na school naar de bso gebracht worden. De middelste trap wordt ook gebruikt om naar de buitenspeelplaats te gaan. 

Beschrijving Buitenspeelruimte

Direct aan de BSO is een verharde speelplaats, aan beide zijkanten van het gebouw en achter het gebouw, afgescheiden met een hek en een groene heg. Via een trap in het midden van het gebouw komen de kinderen aan de zijkant op de speelplaats. Deze trap is alleen in gebruik voor de kinderen en ouders om van de groepsruimte naar de buitenspeelplaats en omgekeerd te gaan. Op de speelplaats staan een klimtoestel, schommel, tafeltennistafel, speelauto, speelhuis en twee zandbakken. Verder zijn er ligfietsen en ander rijdend materiaal aanwezig. De buitenruimte wordt ook door het kdv gebruikt, maar kan gescheiden worden door een poort. De gehele buitenspeelruimte is afgesloten met hekwerk waar veelal beplanting omheen is geplaatst.

Beschrijving Omgeving locatie

De locatie Kempenland is vlakbij een doorgaande weg in Vught; de Laagstraat. Het ligt aan de rand van de woonwijk de Baarzen. Aan de achterzijde van het gebouw is een spoorlijn en aan de voorzijde een ruime parkeergelegenheid. Op loopafstand van de kinderdagopvang is een kinderboerderij en zijn er drie speeltuintjes in de wijk die af en toe te voet bezocht worden. Deze locatie ligt op loopafstand van basisschool De Lichtstraat en De Avonturier. Kinderen van de Lichtstraat die De Kempenland bezoeken gaan dan ook lopend vanaf school naar de bso.

Informatie over deze locatie

De kinderen van de Lichtstraat gaan te voet naar de Kempenland, anderen worden met de eigen taxibussen opgehaald. De kinderen die de Kempenland bezoeken komen tussen 14.15 en 14.45 op de locatie aan. Op het moment dat kinderen binnen komen is er altijd vaste groepsleiding aanwezig, die de kinderen ontvangen, aanmelden en voor drinken en fruit zorgen. 

Rond 14.45u gaan de kinderen naar hun basisgroep en rond 15.00u gaan de kinderen weer spelen. Ze kunnen kiezen waar zij willen spelen. De bso heeft altijd 2 of 3 (afhankelijk van het aantal kinderen op die dag) vaste begeleidsters die in de basisruimte aanwezig zijn. Afhankelijk van het aantal kinderen wat die dag de BSO bezoekt wordt er naar het leidsterkindratio leidsters ingepland. Voor de Kempenland BSO is het aantal leidsters varierend tussen de 2 en 9 leidsters. In speelkamers die open gaan is ook toezicht. 

Gekozen is om de basisuimte niet op te delen, maar een grote ruimte te laten omdat dit meer mogelijkheden voor verschillende soorten spel biedt. Deze ruimte is verdeeld in een aantal hoeken met diverse spel mogelijkheden. Zo is er voor alle kinderen van verschillende leeftijden keus voor het spel waar zij de middag mee willen invullen. Iedere middag wordt er in de basisruimte een activiteit onder begeleiding aangeboden. De keus wat kinderen willen doen is altijd aan de kinderen. Daarbij kunnen ze nog kiezen uit verschillende speelkamers.

De kinderen kunnen vrienden kiezen uit de hele groep waar zij graag mee willen spelen en wat zij willen gaan spelen. De mogelijkheden tot samenspelen en keus met wie je wilt samen spelen zijn hierdoor veel groter, waardoor ook de ontwikkelingskansen van de kinderen vergroot worden. Doordat er verschillende leeftijden in de groep zijn kunnen broertjes en zusjes met elkaar spelen als zij dit willen, maar kunnen ze ook eigen vriendjes kiezen. Kinderen kunnen veel van elkaar leren doordat deze mogelijkheden geboden worden. Kinderen ervaren het als heel prettig dat zij de keus hebben.
Speciaal voor de kleinsten is er in een van de ruimtes ook een hoek ingericht waar wat rust gecreëerd kan worden als de kinderen dit nodig hebben. Hier mogen de grotere kinderen op die momenten niet spelen en is het materiaal afgestemd op de kleinere kinderen. Natuurlijk is er altijd aandacht en ruimte voor de kinderen die zich even niet zo prettig voelen, onafhankelijk van hun leeftijd. Een van de leidsters maakt ruimte en tijd om de kinderen te ondersteunen die dat op dat moment nodig hebben zodat ze zich welkom en geborgen voelen.

 

Ga terug naar Locaties

Scholen & BSO