Doorgeven vakantie KDV & BSO via deze website

U kunt uw aanvragen voor de vakantie doorgeven via deze website.
Klik hier voor Doorgeven Vakantie KDV
Klik hier voor Doorgeven Vakantie BSO

BSO in de vakantie is ook gewoon BSO...

Als kinderen een hele dag op de bso zijn (vakantie of schoolvrije dag) is er naast alle mogelijkheden van de normale BSO ook sprake van een min of meer vaste dagindeling. Vanaf 07.30u zijn ze welkom. Er is dan ook de mogelijkheid voor een ontbijt. Daarna gaan ze spelen en rond 10.00u is het tijd om samen fruit te eten en iets te drinken. Als het weer het toe laat gaan we daarna vaak even samen naar buiten. Tot ongeveer 12.30u kan er gespeeld worden. Dan gaan we allemaal tegelijk eten. Ook na de lunch gaan we graag even allemaal naar buiten. Rond 15.00u is het tijd voor fruit en rond 16.30u gaan we weer met een snoepje langs.

Vakantiegevoel...

Tijdens de schoolvakantie weken willen wij dat de kinderen ook een vakantie gevoel krijgen. Daarom zijn er op deze dagen ook altijd bijzondere activiteiten of soms uitstapjes. Veel knutselactiviteiten die meer tijd nodig hebben worden op deze dagen gedaan. Het team heeft altijd mogelijkheden en ideeën paraat, maar ook hier mogen kinderen ideeën zelf aanleveren en wij zorgen voor de mogelijkheden. Koekjes, taart of appelflappen bakken. Alles wat lekker is, is bij kinderen favoriet om dat op deze dagen zelf te maken. Daarbij kunnen we op deze dagen ook een activiteit buiten de deur ondernemen. We gaan dan met een groepje kinderen met ons eigen vervoer naar het bos of naar een sportveldje. Speurtocht lopen, hutten bouwen in het bos, gaan sporten of picknicken… het is dan allemaal mogelijk.
Ook worden soms uitstapjes gemaakt, samen met de kinderen wordt gekeken wat geschikt is voor de groep afhankelijk van de leeftijd en het soort groep. Bij uitstapjes wordt altijd gekeken naar de veiligheid en overzichtsmogelijkheden van een terrein. Er gaat altijd extra begeleiding mee en daarbij is er een leidster achter de hand die we kunnen bellen op het moment dat het nodig is. Favoriet bij de kinderen is; ’t Kwekkeltje (speeltuin met veel waterspelletjes), Kinderboerderij en naar de bossen.
Omdat wij afhankelijk zijn van het weer en van wat de kinderen graag willen, weten wij niet altijd van tevoren wat we die dag gaan doen. Bij iedere activiteit zijn wij altijd mobiel te bereiken. Op het dagverblijf weten ze altijd waar wij naar toe zijn en het tijdstip van terugkeer. 

Doorgeven van dagen waarop je Vakantie BSO wilt..

Bij het opstellen van een vast contract voor buitenschoolse opvang kiest u voor een 40, 48 of 52 weken contract. Bij een flexibel contract kiest u altijd zelf de dagen, daarop heeft deze uitleg dus geen betrekking. Bij iedere vorm van vast contract zijn de 40 schoolweken de basis. Hieronder vallen dus geen vakantiedagen en extra uren in verband met opvang op adv- of andere (gedeeltelijk) schoolvrije dagen, denk hierbij aan:

  • dagen in de 12 vakantieweken.
  • adv- / schoolvrije dagen.
  • extra dagen in het komende jaar die voor u al bekend zijn.

Bij een 48 weken contract heeft u voor 8 weken de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen.
(Bij 1 middag in de week dus 8 hele dagen, bij 2 middagen in de week 16 hele dagen, etc.)
Bij een 52 weken contract heeft u voor 12 weken de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen.
(Bij 1 middag in de week dus 12 hele dagen, bij 2 middagen in de week 24 hele dagen, etc.)

Deze dagen kunt u naar eigen voorkeur inzetten gedurende het hele kalenderjaar, onafhankelijk van de middag die u in de 40 schoolweken vast heeft staan. Valt een studiedag dus op een andere dag dan uw vaste contract, kunt u de uren uit het 48 of 52 weken contract inzetten voor een hele dag opvang. Als u in de vakantieweken graag 3 andere dagen als normaal gebruikt, kunt u de uren uit uw 48 of 52 weken contract daarvoor inzetten.

U kunt lopende het kalenderjaar altijd nog dit soort dagen aanvragen. In verband met het maken van onze planning voor de locaties en beschikbare leidsters op de groepen, vragen wij u wel altijd tijdig door te geven als uw kind in vakanties en / of op andere schoolvrije dagen komt. Tijdig is in dit geval minimaal 1 week voor dat de vakantie(-periode) begint. Dat wil zeggen: voor de zomervakantie willen wij graag 1 week voor de zomervakantie van u weten in welke van de 6 weken u gebruikt wilt maken van vakantieopvang. Gedurende de vakantie kunt u natuurlijk altijd nog dagen aanvragen, maar als er niet meer kinderen in de groep kunnen vanwege het aantal leidsters wat gepland is, kunt u te horen krijgen dat we geen plaats hebben. Bij tijdig aanvragen loopt u dat risico niet.
Aanmelden kan:

  • rechtsreeks via onze website (www.t-kasteeltje.nl, kies [vakantie bso] ).
  • per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  • telefonisch op de Administratie BSO (073-6841160).