Bij het opstellen van een vast contract voor buitenschoolse opvang kiest u voor een 40, 48 of 52 weken contract. Bij een flexibel contract kiest u altijd zelf de dagen, daarop heeft deze uitleg dus geen betrekking. Bij iedere vorm van vast contract zijn de 40 schoolweken de basis. Hieronder vallen dus geen vakantiedagen en extra uren in verband met opvang op adv- of andere (gedeeltelijk) schoolvrije dagen, denk hierbij aan:

 • dagen in de 12 vakantieweken.
 • adv- / schoolvrije dagen.
 • extra dagen in het komende jaar die voor u al bekend zijn.

Bij een 48 weken contract heeft u 8 keer de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen.
(Bij 1 middag in de week dus 8 hele dagen (8 keer 10,5 uur=84 uur), bij 2 middagen in de week 16 hele dagen (168 uur), etc.)
Bij een 52 weken contract heeft u voor 12 weken de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen.
(Bij 1 middag in de week dus 12 hele dagen (126 uur), bij 2 middagen in de week 24 hele dagen (252 uur), etc.)

Deze uren kunt u naar eigen voorkeur inzetten gedurende het hele kalenderjaar, onafhankelijk van de middag die u in de 40 schoolweken vast heeft staan. Valt een studiedag dus op een andere dag dan uw vaste contract, kunt u de uren uit het 48 of 52 weken contract inzetten voor een hele dag opvang. Als u in de vakantieweken graag 3 andere dagen als normaal gebruikt, kunt u de uren uit uw 48 of 52 weken contract daarvoor inzetten.

Over aanmelden en afmelden in vakanties bij de contractvormen:

In verband met het maken van de planning voor de locaties en beschikbare leidsters op de groepen, moet u minimaal 2 weken vóór dat de vakantie(-periode) begint uw wensen door geven. (Dit geldt dus óók voor het doorgeven dat uw kind niet komt, het afmelden. Als u bij en 52- of 48 weken contract de dagen niet 2 weken vóór de vakantie afmeldt, worden deze vaste dagen ingepland en gefactureerd. U kunt deze dagen later ook niet meer inzetten als wisseldag.) 

 • Bij een 52-weken contract, gaan wij er gewoon van uit dat uw kind op uw vaste dag(-en) komt.
  Komt uw kind niet op uw vaste dag? Dan kunt u dit via de website laten weten door de optie [komt niet] aan te klikken.
 • Bij een 48-weken contract kunt u direct aan ons doorgeven in welke 4 weken uw kind niet komt. Als u dit doorgegeven heeft, is het bij ons bekend dat uw kind wel/niet verwacht wordt voor deze komende vakantie. Heeft u nog niets doorgeven? Dan kunt u dit via de website laten weten. Laat u niets weten? Dan wordt uw kind iedere vakantie op de vaste dagen ingepland en gefactureerd.
 • Bij een 40-weken of flexibel contract heeft u geen dagen in de vakantie in uw contract. Heeft u toch dagen nodig? Dan kan dit als extra dagen. Dit kunt u via de website aanvragen.
 • rechtsreeks via onze website
 • per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 • telefonisch op de Administratie BSO (073-6841160).

Aanvragen van dagen in de vakantie kan altijd… ook nog tijdens de vakantie.

Wij vragen u vakantieopvang uiterlijk 2 weken voor de vakantie aan ons te laten weten. Natuurlijk kan het zijn dat u nog niet zeker weet welke dagen u in de vakantie nodig heeft. Wilt u in de vakantie nog dagen aanvragen? Neem dan contact op met de administratie, u krijgt dan zo snel mogelijk te horen of er plaats is op de groep. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 073-6841160). 

Berekening van uren

Vakantie- / adv-opvang wordt gefactureerd volgens het geldende tarief en kan alleen per dag of dagdeel worden afgenomen, dus niet per uur.
Daarbij hanteren wij bij vakantie- en adv-opvang voor een hele dag (07.30u-18.00u) 10,5 uur, voor een halve dag (07.30u – 13.30u óf van 12.00u – 18.00u) 6 uur.
Zolang u uren heeft staan in uw 48 of 52 weken contract worden deze uren van uw 8 of 12 weken gebruikt, u merkt hier dus niets van in uw vaste maandbedrag. Als u geen uren meer heeft staan ontvangt u een factuur voor de extra gebruikte uren tegen het uurtarief van uw contract.

Looptijd

De extra uren die in uw 48 / 52 weken contract opgenomen zijn lopen altijd van 1 januari (of startdatum van uw contract) tot 31 december. Op 1 januari begint u weer met het aantal extra uren wat u heeft laten opnemen in het contract. 

Wijze van betaling.

Locaties

Waar u ons kunt vinden...

Van onze groepsleidsters

Waar wij voor staan...

Leidster

Respectvol hoe we met elkaar omgaan

"Naast het geven van goede verzorging, opvoeding, spel- en ontwikkelingsmogelijkheden aan de kinderen, vinden wij het belangrijk dat volwassenen en kinderen, zowel onderling als met elkaar, respectvol omgaan..."

Kijken naar...het kind & de groep...

"Wij kijken naar de mogelijkheden van ieder kind en gaan sociaal emotionele relaties met de kinderen aan die zowel recht doen aan ieder individueel kind als aan de groep. Het voornaamste hierbij is dat de kinderen veiligheid en geborgenheid geboden wordt..."

Leidster

Leidster

Kijken naar...mogelijkheden & kwaliteiten...

"We kijken ook steeds naar de mogelijkheden en de kwaliteiten van de kinderen. Alle kinderen hebben kwaliteiten die door ons, volwassenen, maar ook door het samen zijn met andere kinderen worden herkend, ontwikkeld en bevestigd..."

Samen met anderen...leren van elkaar...

"De meerwaarde van kinderdagopvang is in onze ogen dan ook het samen zijn met anderen, het leren van en met elkaar, waarbij tevens het individuele kind gezien wordt..."

Leidster

Wat wij belangrijk vinden

4 Redenen om voor 't Kasteeltje te kiezen...

Wat ouders en kinderen aangeven dat ze dit erg kunnen waarderen

 

1Flexibel & Betrouwbaar

2Huiselijk & Gezellig

3Vaste gezichten op de groep

4Persoonlijk contact