Bij het opstellen van een vast contract voor buitenschoolse opvang kiest u voor een 40, 48 of 52 weken contract. Bij iedere vorm van vast contract zijn de 40 schoolweken de basis.

Bij een 52 weken contract heeft u als basis de 40 schoolweken, plus 12 keer de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen. (Bij 1 middag in de week dus 12 hele dagen (126 uur), bij 2 middagen in de week 24 hele dagen (252 uur), etc.)

Bij een 48 weken contract heeft u als basis de 40 schoolweken, plus 8 keer de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen. (Bij 1 middag in de week dus 8 hele dagen (8 keer 10,5 uur=84 uur), bij 2 middagen in de week 16 hele dagen (168 uur), etc.)

Deze uren kunt u naar eigen voorkeur inzetten gedurende het hele kalenderjaar, onafhankelijk van de middag die u in de 40 schoolweken vast heeft staan. Valt een studiedag dus op een andere dag dan uw vaste contract, kunt u de uren uit het 48 of 52 weken contract inzetten voor een hele dag opvang. Als u in de vakantieweken graag 3 andere dagen als normaal gebruikt, kunt u de uren uit uw 48 of 52 weken contract daarvoor inzetten.

Bij een 40 weken contract heeft u de middag(-en) in de 40 schoolweken, maar geen extra uren. U kunt per vakantie, andere schoolvrije dag of extra dag doorgeven wanneer u graag opvang wilt. Deze extra uren worden per maand gefactureerd. 

Bij een flexibel contract kiest u altijd zelf de dagen, u geeft gewoon aan ons door wanneer u graag opvang wilt. U ontvangt per maand een factuur van de gebruikte uren.

Aanvragen en afmelden voor vakanties bij de contractvormen:

In verband met het maken van de planning voor de locaties en beschikbare leidsters op de groepen, moet u minimaal 2 weken vóór dat de vakantie(-periode) begint uw wensen door geven. Dit geldt dus óók voor het doorgeven dat uw kind niet komt, het afmelden. Als u bij en 52- of 48 weken contract de dagen niet 2 weken vóór de vakantie afmeldt, worden deze vaste dagen ingepland en gefactureerd. 

  • Bij een 52-weken contract, gaan wij er van uit dat uw kind op uw vaste dag(-en) komt.
    Komt uw kind niet op uw vaste dag? Dan kunt u dit tot 2 weken vóór de vakantie via de website laten weten door de optie [komt niet] aan te klikken. Deze dag blijft dan beschikbaar om op een ander moment later in het kalenderjaar in te zetten
  • Bij een 48-weken contract kunt u, in 1x voor het hele jaar of per keer, aan ons doorgeven in welke 4 weken uw kind niet komt. Als u dit doorgegeven heeft, is het bij ons bekend dat uw kind wel/niet verwacht wordt voor deze komende vakantie. Heeft u niets doorgeven? Dan kunt kunt u dit tot 2 weken vóór de vakantie via de website laten weten door de optie [komt niet] aan te klikken. Deze dag blijft dan beschikbaar om op een ander moment later in het kalenderjaar, in te zetten. Laat u niets weten? Dan wordt uw kind iedere vakantie op de vaste dagen ingepland en gefactureerd.
  • Bij een 40-weken of flexibel contract heeft u geen dagen in de vakantie in uw contract. Heeft u toch dagen nodig? Dan kan dit als extra dagen. Dit kunt u via de website aanvragen.

Het aanvragen of afmelden gaat:

  • rechtsreeks via onze website
  • per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  • telefonisch op de Administratie BSO (073-6841160).

Aanvragen van dagen tijdens de vakantie.

Wij vragen u vakantieopvang uiterlijk 2 weken voor de vakantie aan ons te laten weten. Natuurlijk kan het zijn dat u nog niet zeker weet welke dagen u in de vakantie nodig heeft. Wilt u in de vakantie nog dagen aanvragen? Neem dan contact op met de administratie, u krijgt dan zo snel mogelijk te horen of er plaats is op de groep. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 073-6841160). 

Over aanvragen en afmelden op andere schoolvrije / bijzondere dagen bij de contractvormen:

Bij "andere schoolvrije dagen" moet u denken aan de vrije dagen buiten de 12 vakantieweken om. Bijvoorbeeld de studiedagen. Deze vallen binnen de 40 schoolweken waarop u voor de betreffende middag een contract hebt. Voor al deze dagen die anders dan anders zijn geldt:

  • Als de hele dag vrij is (bijvoorbeeld studiedag) gaan wij er van uit dat uw kind niet komt tenzij u deze dag aanvraagt (doorgeven via website of mail). Voor deze dag worden alleen de extra uren gerekend als u deze middag al als contractdag heeft. Als u géén contractdag op de studiedag heeft, wordt de dag als extra gerekend (ochtend / middag als 6 uur, of hele dag 10,5 uur)
  • Als er een bijzondere dag op school is (bijvoorbeeld feestdag of sportdag) en daardoor andere schooltijden heeft (eerder uit is), halen wij de kinderen met een vast contract of die aangemeld zijn op de tijd die school aangeeft op. Wij zijn op de hoogte van de dagen die in de schooljaarkalender vermeld zijn. De extra uren worden gefactureerd. 
  • Als u vaste contracturen die u door deze omstandigheden niet gebruikt later in wil zetten als ruiluren moet u de afmelding 1 werkdag vóór de dag aan ons doorgeven. 

Berekening van uren

Vakantie- / adv-opvang wordt gefactureerd volgens het geldende tarief en kan alleen per dag of dagdeel worden afgenomen, dus niet per uur. Daarbij hanteren wij bij vakantie- en adv-opvang voor een hele dag (07.30u-18.00u) 10,5 uur, voor een halve dag (07.30u – 13.30u óf van 12.00u – 18.00u) 6 uur.

48 of 52 weken contract:

  • Zolang u uren heeft binnen uw contract worden deze uren van uw 8 of 12 weken gebruikt, u merkt hier dus niets van in uw vaste maandbedrag. 
  • De uren die u gebruikt staan steeds vermeld op de maandfactuur als verbruikte uren periode
  • U kunt zelf via de facturen bijhouden hoeveel uren u in dat kalenderjaar verbruikt heeft.
  • Na het kalenderjaar (in januari van het nieuwe jaar) ontvangt u de factuur over de extra verbruikte uren. (Als u dus méér uren in dat kalenderjaar heeft gebruikt dan dat er in uw contract was opgenomen). 
  • Als u meer uren heeft opgenomen dan in uw contract stonden, kunt u over die extra uren óók Toeslag aanvragen via de Belastingdienst. U doet dit via Wijzigingen op de site van de Belastingdienst.

40 weken of Flexibel contract

  • Bij een 40 weken of Flexibel contract heeft u geen "potje met extra uren" in uw contract.
  • Extra verbruikte uren worden dan ook per maand gefactureerd, op de factuur staat vermeld op welke dag(-en) en hoeveel uur u (extra) heeft gebruikt.
  • U geeft de Wijzigingen per maand door aan de Belastingdienst.

Looptijd

De extra uren die in uw 48 / 52 weken contract opgenomen zijn lopen altijd van 1 januari (of startdatum van uw contract) tot 31 december. Op 1 januari begint u weer met het aantal extra uren wat u heeft laten opnemen in het contract. Niet gebruikte uren uit het voorgaande kalenderjaar komen te vervallen, u kunt deze dus niet meenemen naar het nieuwe kalenderjaar.

Wijze van betaling.

48 of 52 weken contract

  • U betaalt maandelijks een vast bedrag
  • In januari van het nieuwe kalenderjaar ontvangt u een factuur over het totaal aantal extra verbruikte uren als u méér uren heeft gebruikt dan in uw contact was opgenomen.

40 weken contract

  • U betaalt maandelijks een vast bedrag, plus eventueel extra gebruikte uren. (Ook in maanden waarin vakanties vallen. We berekenen namelijk het totaal aantal uur in de 40 schoolweken en delen dat door 12 maanden zodat u op een vast maandbedrag komt.)
  • Als u extra uren gebruikt, staan deze los op de maandfactuur.
  • Deze extra uren geeft u maandelijks bij de Belastingdienst door als Wijziging.

Flexibel contract

  • U betaalt per maand het gebruikte aantal uren.
  • U geeft deze uren maandelijks door bij de Belastingdienst.

Locaties

Waar u ons kunt vinden...

Van onze groepsleidsters

Waar wij voor staan...

Leidster

Respectvol hoe we met elkaar omgaan

"Naast het geven van goede verzorging, opvoeding, spel- en ontwikkelingsmogelijkheden aan de kinderen, vinden wij het belangrijk dat volwassenen en kinderen, zowel onderling als met elkaar, respectvol omgaan..."

Kijken naar...het kind & de groep...

"Wij kijken naar de mogelijkheden van ieder kind en gaan sociaal emotionele relaties met de kinderen aan die zowel recht doen aan ieder individueel kind als aan de groep. Het voornaamste hierbij is dat de kinderen veiligheid en geborgenheid geboden wordt..."

Leidster

Leidster

Kijken naar...mogelijkheden & kwaliteiten...

"We kijken ook steeds naar de mogelijkheden en de kwaliteiten van de kinderen. Alle kinderen hebben kwaliteiten die door ons, volwassenen, maar ook door het samen zijn met andere kinderen worden herkend, ontwikkeld en bevestigd..."

Samen met anderen...leren van elkaar...

"De meerwaarde van kinderdagopvang is in onze ogen dan ook het samen zijn met anderen, het leren van en met elkaar, waarbij tevens het individuele kind gezien wordt..."

Leidster

Wat wij belangrijk vinden

4 Redenen om voor 't Kasteeltje te kiezen...

Wat ouders en kinderen aangeven dat ze dit erg kunnen waarderen

 

1Flexibel & Betrouwbaar

2Huiselijk & Gezellig

3Vaste gezichten op de groep

4Persoonlijk contact